basic physics questions and answers

Best Results From Yahoo Answers Youtube


From Yahoo Answers

Question:I have to write a short answer essay on this question. I just need help finding the correct answer. The answers my study group came up with are 6, 4, 3, or 9. Here's the question. Suppose a certain type of atom has just 4 different energy levels. How many different frequencies of radiation could be emitted by a gas made of these atoms? Thx in advance!

Answers:Are the energy levels in your hypothetical atom all random, or are they are regular energy intervals? E.g. if the electron fell from 4 to 3 would that be the same as from 3 to 2? Let's assume they are all different. From n=4 you can have transitions to 3, 2, or 1 =3 From n=3 you can go to 2 or 1 = 2 From n=2 you can only go to 1 = 1 There are 6 different transitions. If the energy levels are regular, there are fewer (3) possibilities. You can move 3 levels (4 to 1) 2 levels (4 to 2, 3 to 1) or 1 level (4 to 3, 3 to 2, 2 to 1) Edit: in response to Overlord's comment. Have you ever looked at the Hydrogen spectrum through a spectroscope? Well I have and you can clearly see the different lines of the Balmer series. These are the spectral lines produced by the Hydrogen electrons making transitions from states higher than n=2, down to n=2. If you are correct, there should only be one line... "Forbidden transitions" still happen, they just don't happen as often.

Question:I did these questions, but I'm not sure of my answers, so I want to see if you got the same answers as I did. 1. Which of the following implements is/are designed to take advantage of a large moment provided by a relatively small force? I. Claw Hammer II. Crowbar III. Pair of tweezers IV. Pair of wire cutters (a) III only (b) I and IV only (c) I, II and III only (d) I, II and IV only 2. Which of the following measurements has three significant figures? (a) 0.0293 kg (b) 0.94 A (c) 5.321 V (d) 10.42 m

Answers:1. D they all use leverage. 2. A

Question:In Physics, Kinematics the definition of acceleration is a change in velocity (Vfinal - Vinitial) divided by time (t). So does that mean if an object is under constant velocity (meaning there is no change in velocity) then that object is NOT experiencing acceleration?

Answers:That is precisely what it means. An object moving in a straight line at a constant velocity experiences no net acceleration. "Straight line" is important because if a body is moving at constant linear velocity along a curved path, it IS experiencing acceleration; that's another lecture.

Question:Hi, Im trying to do these questions to prepare for the finals and I didnt know that this website doesn't provide answer, grr, so I cannot check if I did it right or not :( I would really appreciate if some econ genius can give me a little help!!! 1.The Lorenz Curve does all but one of the following: a.Measures the area under the Lorenz Curve. b.Compares actual Income Distribution with Equal Income Distribution on a Graph. c.Graphically depicts income Distribution. 2.The effect of Agricultural Price Supports impact Supply and Demand in which of the following ways: A.Reduces Supply if support price is less than equilibrium. B.Increases supply if support price is greater than equilibrium. C.Depending on the elasticity may have no effect. 3.The difference between Nominal and Real interest rates is best described as: A.Inflationary adjustment to the nominal rate. B.Discounted rate of inflation. C.Net present value of the discounted rate 4.One would select an investment opportunity if which of the following occurred: A.If you were in the 50% tax rate and your net present value at 6% was a positive $1,000 on a $500,000 investment not including the tax shield effect. B.Building on answer A above you discounted the future flow of earnings at 7% and had a positive return of $50.00, including the tax benefit. C.Investments Financing could not be found. 5.You currently have an investment opportunity that requires a $10,000,000 investment up-front and will return $1,500,000 over the next 10 years. If our firms cost of capital is 6% the net present value of this investment neglecting taxes implications and rounding to the nearest dollar is: A.The NPV = $1,702,000. B.NPV $4,668,595. C.$1,500,000. 6.If your firm projected a total revenue this year of $25,000,000 and your fixed costs were $10,000,000, variable costs $50.00 unit, Quantity projected to produce was 10,000 units your breakeven point would be: A.Can t be determined by the information presented. B.4,082 units. C.5,250 units. D.7,150 units. 7.As an Economist working in an Business Operations climate managing a production operation, which of the following would be your top priority to manage: A.The Slope of the Demand Curve. B.The Slope of the Supply Curve. C.Marginal Physical Product. D.The Total Revenue, AFC and AVC function. 8.One would want to buy a Put Option in order to do all the following but : A.To protect a Futures Contract position from declining to a lower than a desired predetermined value. B.Protect your owned commodity from deterioration in value. C.Allow you to Buy a Contract in the futures market. 9.An Economist would be concerned with the Price Elasticity Function of ones product (s) because of which of the following: A.The knowledge of how the quantity produced effects sales. B.To understand how pricing decisions effects total revenue. C.To know how to react to competitive pressures. 10.Government imposed Price Ceilings and Floors effect equilibrium pricing how: A.They change the price charged to the consumer. B.They move equilibrium to the new floor price. C.They move equilibrium t the new ceiling price. D.None of the above. 11.Fill in the following: OutputTFCAFCTVCTCATCMC 0$20000000 2$400$40050$450?? A.ATC =$220, MC= $225 B.ATC= $250, MC=$300 C.ATC =$450, MC =$450 D.None of the above 12.The Average Total Cost is best represented by which of the following: A.If MC is below ATC, MPP is increasing. B.If MC is above ATC MPP is increasing. C.None of the above. 13.A price taker is best described as: A.A buyer that has the ability to control prices. B.A seller with no ability to control prices. C.A monopoly. 14.Resource Allocative Efficient means: A.A Monopoly firm producing at MC=MR. B.A Competitive firm producing at P=MC. C.A MonopolisticCompetitive firm producing at ATC=MR. 15.In Perfect Competition which of the following apply to Long-Run Equilibrium: A.P=MC=SRATC=LRTC. B.P=MC=SRATC=LRATC. C.D=MC=SRATC. 16.Which of the following best describes that of the Average Total Cost Curve: A.The minimum point on a curve of a ATC function. B.Total Fixed Cost / Qty. C.Total Fixed Cost + Total Variable Cost divided by Quantity. 17.Marginal Cost and MPP are best described as: A.MC and MPP increase or decrease in a direct relationship. B.As MPP increase TC/ decreases. C.Both move with increase in factors. 18.Adding incremental quantity to a Cost Function with 0- slope and a concave curve shape is typically best described as: A.Marginal Demand. B.Diseconomies of Scale. C.Long Run Average Cost Curves. 19.Current Electric Deregulation in Pennsylvania which allows Generation to be decontrolled is not reflective of a purely Competitive Market due to all but one of the following: A.Capacity Con

Answers:1. A 2. should be B 3. A 4. B - should include tax into consideration 5. A 6. C (b/e = FC/(sp-vc) ) 7. D 8. C 9. A 10. A 11. D 12. A 13. B 14. B 15. B 16. C 17. B 18. B I think these are right Hope this helps

From Youtube

Basic Math: Lesson 6 - Answers to Quiz Questions :Step-by-step answers to the quiz that is at the end of the Lesson Notes.